Windows 11'in SSD yavaşlamaları nihayet Şubat ayında düzeltilebilir

Windows 11'in SSD yavaşlamaları nihayet Şubat ayında düzeltilebilir

teknoloji

2 Şubat 2022

529

Microsoft'un Windows 11'deki sinir bozucu SSD hatası, raporlara göre düzeltilebilir.

Geçen yılın sonlarında, Windows 11'in gizemli SSD yavaşlamalarının, özellikle belirli NVMe SSD sürücülerinde daha düşük yazma hızlarının nedeni olabileceği keşfedildi . Bunun gibi hatalar hemen belirgin değildir ve Microsoft , sorunu geçen yıl yayınlanan KB5007262 yamasında ele aldığını iddia etmiştir.

Bu yamanın her SSD sorununu çözüp çözmediği net değil. Microsoft, bir kısmı sorunu doğrudan veya dolaylı olarak çözdüğü anlaşılan başka bir yama yayınladı.

Microsoft'un Yama Salı günü (8 Şubat'ın ikinci Salı günü) Şubat güvenlik güncellemesi, sorunu bir kez ve herkes için çözdü. Windows En Son, KB5008353 olarak bilinen bu yamanın, SSD'leri hala normal performanslarına devam etmemiş olan birkaç küçük kalıcı aykırı değerle ilgilendiğini söyledi. Site, bulgularını doğrulamak için performans testi yaptığını söyledi.

KB5008353 Güncellemesinin isteğe bağlı bir güncelleme olduğu söyleniyor, ancak bu, herhangi bir sorun fark etmediyseniz yüklemenize gerek olmadığı anlamına geliyor. Bunu 8 Şubat'ta Windows 10 Ayarlar menüsünde ve ardından Windows Update'te isteğe bağlı bir güncelleme olarak görmeye başlayacaksınız .

Her zaman olduğu gibi, Windows gerekli olduğunu düşündüğü güncellemeleri otomatik olarak indirecektir, bu nedenle, umuyorsanız bu bilgisayarları açık ve bağlı tutun . Microsoft'un ayrıca bu ay Görev Çubuğundaki iyileştirmeler ve Windows 11'in üzerinde çalışan Android uygulamalarının "önizlemesi" ile küçük bir yarı özellik güncellemesi yayınlaması bekleniyor .

Etiketler: Windows 11 KB5008353 SSD yavaşlama

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR