TAE ile Füzyon yarışı, akıllı teknoloji ile yüksek vitese alındı

TAE ile Füzyon yarışı, akıllı teknoloji ile yüksek vitese alındı

teknoloji

11 Şubat 2022

416

TAE Technologies, kendi kendine gelişebilen yazılımlar uygulayarak, bir zamanlar iki ay süren işleri birkaç saate indirdi.

Google, füzyon için zaman çizelgesini hızlandırmaya yardımcı olmak için firmaya makine öğrenimi konusundaki uzmanlığını ödünç verdi.

Nükleer füzyon, Güneş'e güç veren aynı süreci kullanarak bol miktarda düşük karbonlu enerji kaynağı vaat ediyor.

Mevcut nükleer güç, ağır bir kimyasal elementin daha hafif bir element sağlamak için ayrıldığı fisyona dayanır. Nükleer füzyon nedir? Nükleer füzyon iki hafif elementi nükleer reaksiyonlar daha ağır bir element elde etmeye denir. Çekirdek tepkimesi olarak adlandırılan bu tepkimede çok büyük bir enerji ortaya çıkar.

Füzyonun ekonomik olarak uygulanabilir hale gelmesi için, önce verilen miktardan daha fazla enerji üretmesi gerekir. Ancak, Dünyada Nükleer füzyon inşa etmek için sekiz on yıllık çabaya rağmen, henüz kimse bu noktaya ulaşamadı. Zorluklar çok büyük, ancak füzyon topluluğundaki bazıları yeni düşünce ve google gibi makine diline önem veren firmalarla çalışarak bu paradigmayı ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini umuyor.

TAE'nin CEO'su Dr Michl Binderbauer BBC News'e verdiği demeçte, Önce füzyon sağlamak istiyorum, ancak bunu kim olursa olsun bir kahramandır. dedi

Los Angeles'ın güneydoğusundaki Foothill Ranch'te bulunan TAE, özel finansmanda 880 milyon doların üzerinde ve diğer tüm füzyon şirketlerinden daha fazla finansman topladı. Rockefeller ailesi Goldman Sachs ve Microsoft'un kurucu ortağı merhum Paul Allen ailesiden yüksek profilli destek geldi. Yönetim kurulunda eski bir ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz yer alıyor.

Etiketler: TAE Füzyon füzyon enerjisi google

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR