Microsoft: Güncelleştirmeler istiyorsanız bu bilgisayarları açık tutun

Microsoft: Güncelleştirmeler istiyorsanız bu bilgisayarları açık tutun

teknoloji

2 Şubat 2022

416

Microsoft'a göre, güncellemeleri almak için bilgisayarınızın açık ve bağlı olması gerekir. Bu bariz görünebilir, ancak Microsoft şimdi tam olarak ne kadar süreyle bağlanması gerektiğine dair veriler de sağladı.

Microsoft'tan David Guyer tarafından Microsoft'un Windows IT Pro Blog'unda yayınlanan bir gönderiye göre , Windows cihazlarının bir güncelleme yayınlandıktan sonra onu almak ve bilgisayarı güncellemek için en az iki sürekli bağlı saat ve toplam altı saat bağlı olması gerekir.

Microsoft'un bu sayılar için kesin ve hızlı bir ölçümü yoktur; bunlar, hangi cihazların güncellemeleri alacağını ve neden veya neden almayacağını araştıran Microsoft araştırmasının sonucuydu. Bağlantılı saatlerin sayısı, Microsoft'un ekibinin bilgisayarların güncellemeleri zamanında almaları için bir öneri olarak vardığı sonuçtur. Guyer, Microsoft bu ölçümü "Bağlantıyı Güncelle" olarak adlandırıyor.

Microsoft'un araştırması doğal olarak, açık ve bağlı olmayan bilgisayarların güncelleme almayacağı anlamına geliyor. Microsoft, Windows 10'un hizmet verilen bir yapısında olmayan cihazların yaklaşık yarısının bu Güncelleme Bağlantısı gereksinimini karşılamadığını tespit etti. Windows'un hizmet verilen bir yapısında bulunan ancak güvenlik güncellemelerinde 60 günden fazla gecikmiş olan Windows 10 cihazlarının dörtte biri, ayrıca Güncelleme Bağlantısı gereksiniminin gerisinde kaldı.

Microsoft ve Guyer'ın soruna bir çözümü olsa da, yazı Microsoft Windows bilgisayarlarıyla çalışan kurumsal BT departmanları için yazılmıştır. Bir kuruluştaki bir bilgisayar genellikle Microsoft InTune tarafından yönetilir. Guyer, BT yöneticilerinin InTune'u açmasını, ardından  Cihazlar  >  Monitör'e gidin  ve minimum Güncelleme Bağlantısı gereksinimlerini karşılamayabilecek cihazları bulmak  için  Özellik güncelleme hataları  veya  Windows Hızlandırılmış güncelleme hataları raporunu seçin. Uyarıları InTune'daki Özet raporunda da bulabilirsiniz.

Basitçe söylemek gerekirse, tüketici veya kurumsal Windows PC'lerinin güncellemeleri almasını sağlamanın yolu, basitçe makineleri çalışır durumda bırakmaktır. Windows PC'nizi her gün kullanıyorsanız, güncellemeleri alması gerekir. Gece boyunca uyku durumunda bırakırsanız, güncellemeleri alması gerekir.

Bir güvenlik düzeltme ekine ihtiyacınız varsa, "güncellemeleri kontrol etmek" için her zaman Windows Ayarları menüsüne, ardından Windows Update'e gidebilirsiniz. Kritik Windows yamalarının haber raporları, genellikle bir yamanın da indirilebileceği Microsoft Bilgi Bankası makalesine bir bağlantı içerir. Ancak sonuçta hiçbir şey değişmedi: PC'nizde yamayı devre dışı bırakmadığınız sürece, açık ve bağlı olduğu sürece güncel kalacaktır.

Etiketler: Microsoft Güncelleştirmeler David Guyer

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR