Google, Chrome tarayıcısının logosunu 8 yıl sonra değiştiriyor.

Google, Chrome tarayıcısının logosunu 8 yıl sonra değiştiriyor.

teknoloji

8 Şubat 2022

521

Parlak, üç boyutlu bir amblem olarak başlayan şey, 2 boyutlu bir sembole indirgendi. 

Teknoloji devi Google, popüler internet tarayıcısı Chrome'un logosunu değiştiriyor. Değişiklik sekiz yıl sonra geliyor ve Google Chrome tasarımcısı Elvin Hu'ya göre ürüne modern bir deneyim kazandıracak dedi.

Uzun Twitter dizisinde Elvin Hu, değişikliklerin Chrome'un göründüğü farklı işletim sistemlerine göre yapıldığını söyledi. ChromeOS'ta, sistem simgelerinin geri kalanının görünümüne uyması için degradeler olmadan daha parlak renkler kullanıyorlar. macOS'ta 3D görünürler. Beta ve Dev için onlara renkli kurdeleler uyguladık dedi.

Yeni logo 4 Şubat'tan itibaren kullanıma sunulmaya başlandı ve şu anda Chrome Canary'de (tarayıcının geliştirici sürümü) mevcut. Önümüzdeki birkaç ay içinde herkes için piyasaya sürülecek.

Elvin Hu, Google'ın daha modern marka ifadesiyle uyumlu hale getirmek için gölgeleri kaldırarak, oranları iyileştirerek ve renkleri aydınlatarak ana marka simgesini basitleştirdik dedi.

Eğlenceli gerçek: ayrıca yeşil ve kırmızının belirli tonlarını yan yana yerleştirmenin hoş olmayan bir renk titreşimi yarattığını gördük, bu yüzden bunu azaltmak için ana simgeye çok ince bir degrade sunduk ve simgeyi daha erişilebilir hale getirdik. diye ekledi.

Bu değişiklikler nedeniyle ortadaki mavi daire daha büyük görünüyor. Logodaki renkler de daha canlı görünüyor.

Windows'ta Yerel Pencere Tıkanıklığı, macOS'ta birinci gün M1 desteği, iOS/Android'de Widget'lar ve Android'de Size Materyal Gibi özelliklerle Chrome'un deneyimini her işletim sistemine göre uyarlıyoruz. Markamızın da aynı seviyede bakım iletmesini istiyoruz. dedi.

2008'den bugüne kadar Chrome logosu giderek daha basit hale geliyor. Parlak, üç boyutlu bir amblem olarak başlayan şey, 2D sembole bastırıldı.

 

Etiketler: Google Chrome logo

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR