Araç çağırma devi Didi 1,2 milyar dolar para cezasına çarptırıldı

Araç çağırma devi Didi 1,2 milyar dolar para cezasına çarptırıldı

teknoloji

22 Temmuz 2022

375

Çin, siber güvenlik yasalarını ihlal ettiği için araç çağırma devi Didi'ye 8.026 milyar yuan (1,2 milyar dolar; 990 milyon sterlin) para cezası verdi.

Perşembe günü, Çin Siber İdaresi (CAC) şirket aleyhine 'kesin kanıt' bulduğunu söyledi.

Düzenleyici, firmanın geçen yıl ABD'deki hisselerini piyasaya sürmesinden birkaç gün sonra Didi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Didi'nin hisseleri o zamandan beri New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeyi bıraktı.

CAC ayrıca Didi Global'in başkanı ve CEO'su Cheng Wei ve başkan Liu Qing'e her biri bir milyon yuan para cezası verdiğini söyledi.

Buna karşılık Didi, kararı kabul ettiğini ve 'kapsamlı ve derinlemesine kendi kendini muayene edeceğini' söyledi.

Şirket , Çin sosyal medya platformu Weibo'daki bir gönderide , 'Bunu bir uyarı olarak alacağız ve hem güvenlik hem de geliştirmeye eşit derecede dikkat edeceğiz' dedi .

Didi, geçen yıl Haziran ayında ABD borsasına giriş yapmasının ardından yoğun bir baskı altına girdi.

İlk halka arzın ardından birkaç gün içinde Pekin, yurtdışında listelenen teknoloji şirketlerine yönelik bir baskı yaptığını duyurdu.

Aralık ayında Didi , ABD borsasından çıkma ve Hong Kong'daki hisselerini yeniden satma planlarını açıkladı.

Şirket, Çin hükümetinin ülkenin teknoloji endüstrisine yönelik sert yaklaşımının en yüksek profilli hedeflerinden biri haline geldi.

Yetkililer, e-ticaret firması Alibaba'yı rekor bir para cezasıyla tokatlamaktan, teknoloji devi Tencent'e yeni uygulamaların piyasaya sürülmesini askıya alma emri vermeye kadar, şirketlere geniş kapsamlı bir baskı uyguluyorlar.

Geçen yıl Didi'nin uygulama mağazalarından kaldırılmasını emretti ve iddiaya göre yetkililerin isteklerine karşı, firmanın New York listelemesiyle ilerlemesinden günler sonra, veri toplama endişelerini öne sürerek bir soruşturma başlattı.

Etiketler: Didi CAC Cheng Wei Liu Qing

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR