Apple'ın iPhone ve iPad'i Mart lansmanı için hazırladığı söyleniyor

Apple'ın iPhone ve iPad'i Mart lansmanı için hazırladığı söyleniyor

teknoloji

5 Şubat 2022

370

Bloomberg’in bir raporuna göre Apple , 8 Mart’ta yeni ürünlerini piyasaya sürebilir .

Rapor, Apple’ın etkinlikte yeni düşük maliyetli 5G iPhone ve iPad’i ve potansiyel olarak yeni bir Mac’i duyurmaya hazırlandığını söylüyor.

Lansman, Apple’ın yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarını ortaya çıkardığı Ekim 2021′den bu yana ilk olacak. Bloomberg’e göre sanal bir canlı yayın lansmanı olması bekleniyor. Apple, Mart 2020′de Covid-19 salgınının başlamasından bu yana sanal etkinlikler düzenliyor.

Apple şu anda 2020 baharında tanıtılan ve 399 dolara perakende satış yapan iPhone SE adlı düşük maliyetli bir iPhone sunuyor. Apple’ın Touch ID parmak izi sensörüne sahip en yeni iPhone modeli. Rapora göre güncellenen model aynı tasarıma ancak daha hızlı bir işlemciye ve 5G desteğine sahip olabilir.

Rapora göre, yeni iPad’in iPad Air’in güncellenmiş bir versiyonu olması bekleniyor. Bu cihaz en son Ekim 2020′de güncellendi ve şu anda 599 dolardan satılıyor.

Apple iPad işi, Aralık çeyreğinde satışların düştüğünü bildiren tek büyük ürün grubuydu . Apple, okulları ve toplu alıcıları hedef alan 329 dolarlık bir iPad’in satışlarının yavaşlamasının, işletmenin düşüşünün birincil nedeni olduğunu söyledi.

Apple’ın düşük maliyetli cihaz lansmanları şirket için geleneksel sonbahar lansmanlarından daha az önemli, bu da tatil alışveriş sezonu öncesinde daha pahalı ve daha karlı üst düzey iPhone modellerini ortaya çıkarıyor.

Apple, iPhone yazılımının en son sürümü olan iOS 15.4′ün resmi sürümüyle lansman etkinliğini zamanlayabilir.

IOS 15.4 şu anda beta testinde. Maske takarken cihazın kilidini açmak için yüz tanıma özelliğini kullanma yeteneği ve yeni emoji dahil olmak üzere birkaç yeni özellik içermesi bekleniyor.

Bir Apple sözcüsü, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Etiketler: Apple iPhone iPad

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR