Real Madrid, genç yıldız Arda Güler'i transfer etti

Real Madrid, genç yıldız Arda Güler'i transfer etti

spor

6 Temmuz 2023

388

Real Madrid, Fenerbahçe'den 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Arda Güler'i kadrosuna kattı.

Güler'in 17,5 milyon Euro'luk (18,4 milyon Dolar) serbest kalma bedeli vardı ve Los Blancos, genç oyuncuyla sözleşme imzalamak için rakipleri Barcelona'yı geride bıraktı .

- ESPN+'da yayın yapın: LaLiga, Bundesliga, daha fazlası (ABD)

Orta saha oyuncusu , Bernabeu'da altı yıllık bir anlaşma için kaleme aldı ve yarın öğleden sonra kulübe sunulacak.

ESPN bu haftanın başlarında, Barcelona'nın Madrid'i Arda'nın imzasını atmaya çalıştığını ve sportif direktör Deco'yu bir transfer görüşmesi için İstanbul'a göndererek Madrid'in teklifini yükseltmesine ve yüksek reytingli adayı almasına neden olduğunu bildirdi.

Geçen sezon Fenerbahçe formasıyla 35 maça çıkan Güler, 6 gol 7 asistlik performans sergiledi.

Müzakerelere yakın bir kaynak ESPN'ye, Madrid'in 2021-22 sezonundan beri Güler'i takip ettiğini ve Madrid'in baş yetenek avcısı Juni Calafat'ın anlaşmanın sağlanmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Madrid patronu Carlo Ancelotti, Güler'in sezon öncesi dönemini yeni takımıyla geçirmesini planlıyor, ancak oyuncuya yakın ESPN kaynakları, normal oyun süresini garantilemek için başka bir takıma kiralık bir hamleyi göz ardı etmiyor.

Genç orta saha oyuncusu, Madrid'in orta sahasında Eduardo Camavinga , Aurelien Tchouameni ve Jude Bellingham'ın yanı sıra tecrübeli oyuncular Toni Kroos ve Luka Modric ile çok sayıda rekabetle karşı karşıya.

Ofansif orta saha oyuncusu 18 yaşında ve bildirildiğine göre FC Barcelona veya AC Milan da dahil olmak üzere Avrupa futbolundaki birçok kulübün radarında . Güler, her iki kanatta da konuşlandırılabilen çok umut verici bir oyuncu, ancak doğal noktası santrforun arkasında olacak gibi görünüyor.

Şu an için Real Madrid ile sezon hazırlık aşamasını tamamlayacak olan Güler'in ardından kulüp, yakın geleceği hakkında bir karar verecek. Genç mücevherin bir oyuncu olarak gelişmesi için dakikalara ihtiyacı var ve Madrid onu yedek kulübesinde tutarak bir yılı boşa harcamak istemez, bu nedenle Güler bu sezon bir etki yaratamazsa muhtemelen bir kiralık anlaşma olabilir.

Etiketler: Arda Güler Real Madrid

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR