Novak Djokovic ve Roland Garros: Risk altındaki katılım

Novak Djokovic ve Roland Garros: Risk altındaki katılım

spor

2 Şubat 2022

453

L'Equipe gazetesine göre, daha önce Covid'den iyileşenler için kısıtlamalar yolda.

2021'in son ayları - Paris-Bercy'deki Masters 1000'deki zaferin kayda değer istisnası dışında - ve özellikle 2022'nin başlangıcı Novak Djokovic için gerçekten bir kabustu. Grand Slam'i tamamlamaya ilk bir adım kaldı (Sırp, Flushing Meadows'ta Medvedev tarafından yenildi), ardından Avustralya tarafından reddedildi ve bu da onu daha önce dokuz kez zafer kazanmış olan Grand Slam'e katılmaktan alıkoydu. Grand Slam'lerin toplam hesaplamasında Rafa Nadal kazandı.

İspanyolların tercih ettiği arazide 'intikamını' almak için bekleyen - Paris'in Roland Garros toprakları - bugün dünyanın bir numarası tatsız bir haber aldı. Aslında, transalpin gazetesi L'Equipe'nin bildirdiğine göre, Fransa'da Covid'den iyileşenler için yeşil geçişin geçerliliğini düzenleyen yasalar değişmek üzere.

Şu anda kamu malı olduğu gibi, Djokovic virüse 16 Aralık 2021'de yakalandı: mevcut yasalarla 16 Haziran'a kadar Fransa'ya erişimi olabilirdi. Fransa'nın başkentindeki turnuva, Sırpların güvende olması için 23 Mayıs-15 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Sorun şu ki, ülkede geçişin geçerliliğini dört aya indirme önerisi yolda: bu, Slavların 16 Nisan'dan sonra Fransa'ya girmesine izin vermeyecek. Yani, prestijli turnuvanın başlangıç ​​tarihleri ​​ve tarihlerinden çok önce. Açıkçası, Djokovic aşıyı yaptırmaya karar verirse, tüm kısıtlamalar kalkacak.

Etiketler: Novak Djokovic Roland Garros Avustralya Açık

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR