McLaren, cesur MCL36yı ortaya çıkarttı

McLaren, cesur MCL36yı ortaya çıkarttı

spor

12 Şubat 2022

486

Lando Norris ve Daniel Ricciardo tarafından sürülecek olan MCL36, devrim niteliğindeki yeni teknik kurallara göre inşa edildi ve papaya portakalını yeni bir mavi tonuyla birleştiren yeni bir görünüme sahip.

McLaren, Monzada Ricciardo ile 2012den bu yana ilk galibiyetini ve Norrisin onu eve kadar takip etmesi ile yılın tek bir-iki galibiyetini alan bir kampanyanın ardından geçen yıl takımlar şampiyonasında dördüncü oldu.

Göreceli performansları Mercedes ve Red Bull ile arayı kapattıklarını gösterirken, puanları 2012den bu yana en yüksek seviyeleriydi. Hedef, bu yukarı yönlü gidişatı sürdürmek.

Takım Patronu Andreas Seidl, Geçen yıl boyunca ekip, MCL36yı geliştirmek için yoğun bir şekilde çalıştı ve bu yeni arabaların tasarımında ve üretiminde bulabileceğimiz tüm fırsatlardan yararlanmaya çalıştı dedi.

Landonun 2021deki performansı, dört podyum bitişi ve bir pole pozisyonu ile sezonun öne çıkan performanslarından biriydi. İlk yarış zaferine ıstırap verici bir şekilde yaklaştı ve bunu tam olarak başaramasak da, dünyaya Grand Prix galibi olabileceğini kanıtladı.

MCL35Mye adapte olmak beklediğinden daha zor bulduktan sonra, Daniel sezonun ikinci yarısında güçlü bir bitişe ulaştı ve McLarenın 2012den bu yana ilk galibiyetini aldı. Sezon boyunca Danielin becerisini, kararlılığını ve markanın olumlu tavrını gördük. Zor anlara rağmen ve bu yeni zorluğun üstesinden gelmek için 2022ye daha hazırlıklı giriyoruz. dedi

Teknik Direktör James Key şunları ekledi: McLarendaki ekip boş bir kağıtla bu ve gelecek sezonlar için rekabetçi bir platform oluşturmak için çok çalışıyor.

Ancak, bu düzenleme setinden performansı ortaya çıkarmaya daha yeni başladığımızı ve 2022 sezonunun en önemli özelliklerinden birinin, takımların birbirlerinin tasarımlarını değerlendirdiği ve yere basma kuvveti üretmenin yeni yollarını geliştirdiği yoğun geliştirme savaşı olacağını biliyoruz. yer etkisi.

Norris, Geçen yıl Formula 1de şimdiye kadarki en iyi performansımdı ve bir sürücü olarak başardıklarımla ve takım olarak başardıklarımızla gerçekten gurur duyuyorum. Ama en iyisinin henüz gelmediğini biliyorum ve amacım, geçen yıl oluşturduğumuz pozitif ivmeyi benimle birlikte Formula 1in bu heyecan verici yeni çağına taşımak. dedi

Etiketler: McLaren MCL36 F1 Lando Norris Daniel Ricciardo

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR