Galatasaray, Serge Aurier ve Carlos Vinicius transfer etti

Galatasaray, Serge Aurier ve Carlos Vinicius transfer etti

spor

3 Şubat 2024

254

Carlos Vinicius, Portekiz'den ayrılmasından bu yana Avrupa arenasında kendine yer edinmekte zorlanıyor. Brezilyalı forvet, önce Tottenham'da, ardından PSV Eindhoven'da geçirdiği başarısız dönemlerin ardından 2022'den bu yana Fulham'da forma giyiyor. Ancak, oynama süresinin azlığı nedeniyle (bu sezon Premier Lig'de 2 gol için 2 başlama dahil 13 maçta), 28 yaşındaki oyuncu Oyuncu, önümüzdeki Haziran ayına kadar Galatasaray kulübüne kiralandı.

İngiliz kulübü "Carlos Vinicius sezon sonuna kadar kiralık olarak Galatasaray SK'ya katıldı. Forvet, şu anda ligde ikinci sırada yer alan ve şampiyonluk arayışında olan Türkiye Süper Lig takımına katılacak ve aynı zamanda kulübün Avrupa Ligi kampanyasında da yer alacak. Carlos'a sezonun geri kalanında başarılar diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Süper Lig lideri Galatasaray, Nottingham Forest'tan defans oyuncusu Serge Aurier ve Fulham'ın golcüsü Carlos Vinicius'u transfer etti.

31 yaşındaki Aurier, Eylül 2022'de Forest'a katıldığından beri 41 kez forma giydikten sonra kalıcı transfere geçti.

28 yaşındaki Vinicius sezon sonuna kadar kiralık olarak takıma katıldı.

Brezilyalı oyuncu bu dönem Fulham'da oyun süresi bulmakta zorlandı ve Premier Lig'de sadece iki kez forma giydi.

Galatasaray, Süper Lig'de F.Bahçe'nin 3 puan önünde zirvede yer alırken, Avrupa Ligi'nde de play-off turuna yükseldi.

Galatasaray, Nottingham Forest'tan Fildişi Sahili'nin sağ beki Serge Aurier'i 2023/2024 sezonu sonuna kadar resmi olarak kadrosuna kattı. Türk kulübü Nottingham Forest'a 100 bin euro bonservis bedeli ödeyecek, Aurier ise sezonluk net 600 bin euro garanti ücreti ve 150 bin euro net imza ücreti alacak.

Lens, Toulouse, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur ve Villarreal'de deneyimi olan 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu Aurier, iki Fransa Ligue 1 şampiyonluğuna sahip ve Fildişi Sahili'nin 2015 Afrika Uluslar Kupası zaferine katkıda bulundu.

Galatasaray, Aurier'in yanı sıra Brezilyalı forvet Carlos Vinicius'u da 2023-2024 sezonu için kiralık olarak kadrosuna kattı. Kulüp, Fulham Football Club Limited'e net 600 bin euro geçici transfer ücreti ödeyecek, Vinicius ise 600 bin euro net sezonluk maaş alacak.

Şu anda Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili'nin lideri olan Aurier, Sacha Boey'nin Bayern Münih'e gitmesinin yarattığı boşluğu doldurmak için Galatasaray'a katılıyor. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ile kıyasıya rekabet içinde olan Galatasaray, Süper Lig'de üstünlük mücadelesi veriyor.

Etiketler: Galatasaray Serge Aurier Carlos Vinicius

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR