Fransa Turu Adam Yates ilk etabı kazandı

Fransa Turu Adam Yates ilk etabı kazandı

spor

1 Temmuz 2023

197

Yates kardeşler bitişe yaklaşık yedi kilometre kala ayrıldılar ve bitiş çizgisinde son gülen Adam oldu. İspanya'nın kuzeyindeki Bask Ülkesinde başlayan ve üç hafta sürecek olan bu yarışta sarı sarı mayoyu giydi.

Grande Boucle  kazanan favoriler, Tadej Pogacar ve Jonas Vingegaard, ön sıralarda yer aldı.

Adam ve Simon Yates farklı takımlardalar, ancak bu onların ayrılıklarını başlatmadan önce tartışmalarını engellemedi.

Adam Yates, Birlikte çalıştık diye itiraf etti. Onunla her gün sohbet ediyorum; kapalıyız. Onunla harika bir deneyimdi. Sözüm yok, çok mutluyum.

Adam Yates hiçbir zaman Büyük Tur kazanmadı ancak 2020 deki Fransa Turu'nda da sarı mayoyu giydi. Simon Yates 2018'de İspanya Turu nu kazandı.

Çifte Tour de France şampiyonu ve Adam Yates in BAE Team Emirates te takım arkadaşı olan Pogacar, podyumun üçüncü basamağına tırmandı. Sloven oyuncu, etkinliğin hüküm süren şampiyonu ve Jumbo-Visma için oynayan Vingegaard ın da dahil olduğu bir takip grubuna liderlik etti.

İsrail-Premier Tech Ekibinden Woods, Adam Yates in 12 saniye gerisindeydi. Takım arkadaşları Quebec li Hugo Houle ve Guillaume Boivin sırasıyla 90. ve 111. oldu .

Tour de France ın başrol oyuncularından ikisi - Enric Mas ve Richard Carapaz - bitmesine 20 kmden biraz fazla kala kaza yaptılar ve tedavi olmaları gerekti. Carapaz, sol bacağındaki sakatlığa rağmen yeniden başlamayı başarırken, Mas omuz problemi nedeniyle emekli olmak zorunda kaldı.

Grande Boucle ın ilk düşüşü, yaklaşık 100 km sonra, Torstein Traaen kaldırımı ziyaret ettiğinde meydana geldi.

Tour de France şampiyonu Egan Bernal, geçen yıl Kolombiya'da antrenman sırasında geçirdiği korkunç bir kazanın ardından neredeyse hayatını kaybetmesinin ardından ilk kez Grande Boucle a geri döndü. Ana sahada 23. oldu.

Rekoru (34) kırmak için sadece bir etap zaferine daha ihtiyacı olan Sprint uzmanı Mark Cavendish, paketi en arkasında bitirdi. Cavendish, son kariyeri Tour de France da yarışıyor.

Pazar günü, koşucular İspanyada Vitoria-Gasteiz ve San Sebastian arasında 200 km den fazla yol kat edecekler. Ardından, İspanya nın Amorebieta-Echano kasabasından yola çıkarak Pazartesi günü Fransa ya gidecekler.

Tour de France'ın 110. edisyonunda  yalnızca bir bireysel zamana karşı yarış var ve dört etap dağlık arazide sona erecek. 3405 km ye yayılmış toplam 30 kategori geçişi rekoru kıracak ve beş farklı masife yayılmış sekiz etabı içerecek.

Bu yıl, COVID-19 testi pozitif çıkan katılımcılar otomatik olarak yarıştan çıkarılmayacak.

Etiketler: Fransa Bisiklet Turu Adam Yates Simon Yates

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR