Ferrari'nin, Sainz'in cezasıyla ilgili inceleme için dilekçe verdi

Ferrari'nin, Sainz'in cezasıyla ilgili inceleme için dilekçe verdi

spor

14 Nisan 2023

443

Formula 1'in yönetim organı FIA, Ferrari'nin Avustralya Grand Prix'sinin sonunda Carlos Sainz'e verilen zaman cezasının gözden geçirilmesi talebiyle ilgili olarak Salı günü bir duruşma yapılacağını doğruladı.

Sainz yarışı dördüncü sırada bitirdi, ancak Aston Martin rakibi Fernando Alonso ile bir çarpışmada hatalı olduğu kabul edildikten sonra, süresine beş saniye eklendi - onu 12. sıraya kadar düşürdü.

Ferrari, Avustralya'da Sainz'in cezası hakkında inceleme hakkı için dilekçe verdiklerini açıkladı

Sainz ve Alonso, son yeniden başlatma sırasında 1. virajda birbirlerine girdiler, çaylaklar Logan Sargeant ve Nyck de Vries ile Alpine takım arkadaşları Pierre Gasly ve Esteban Ocon'un karıştığı ayrı olaylar cezasız kaldı.

Ferrari takım patronu Frederic Vasseur geçen hafta İtalyan markanın inceleme hakkı için dilekçe verdiğini doğruladı ve üçlü olay için "komiserlerin tepkisinin aynı olmadığını" savundu.

Cuma günü, hakemlerden gelen bir not, FIA'nın Tek Koltuklu Direktörü Nikolas Tombazis'ten, ekte Ferrari'den ceza kararının gözden geçirilmesini isteyen 6 Nisan tarihli bir dilekçe de dahil olmak üzere bir mektup aldıklarını doğruladı.

Ferrari, hakemlerden "böyle bir talebi dikkate almalarını" ve "karar/olayla ilgili olarak önemli ve ilgili yeni bir unsurun var olup olmadığına karar vermelerini" talep ediyor.

Leclerc, Nisan tatilini Ferrari için bir 'fırsat' olarak görüyor ve takımın neye odaklanması gerektiğini vurguluyor

Sainz'in, atanmış Ferrari takım temsilcileriyle birlikte, 18 Nisandaki sanal duruşma için görevlilere rapor vermesi gerekiyor.

Etiketler: Ferrari Sainz kaza

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR