Ferrari'nin hedefinde sapma yok

Ferrari'nin hedefinde sapma yok

spor

8 Ağustos 2022

453

Ferrari, sezona güçlü bir niyet beyanı ile başladı ve Charles Leclerc Bahreyn'de şampiyonluk mücadelesini başlatmak için baskın bir gösteride pole pozisyonu, zafer ve en hızlı turu aldı. Ancak o zamandan beri, güvenilirlik sorunları, yanlış strateji adımları ve sürücü hataları, Red Bull'dan geri çekilirken takıma çok pahalıya mal oldu. Ancak takım patronu Mattia Binotto, sezonun ikinci yarısı Belçika'da başladığında takımın yaklaşımını değiştirmesine gerek olmadığı konusunda ısrar ediyor.

Scuderia, Kimi Raikkonen'in 2007'de şampiyonluğu kazanmasından bu yana ilk sürücü unvanını elde etmeye çalışıyor.

Ancak bu sezon işler farklı görünüyordu - gerçekten hızlı, yarış kazanan bir araç ve Charles Leclerc ve Carlos Sainz'de iki genç, yetenekli sürücü.

Bu, Binotto'nun sorumlu dördüncü sezonu ve artan baskıya, bir dizi zayıf strateji çağrısı ve şüpheli güvenilirliğin daha da kötüleşmesine rağmen, ekibinin doğru yolda olduğundan emin.

Macaristan Grand Prix'sinden sonra takımın genellikle üstün olan performanslarından faydalanması için ne olması gerektiği sorulduğunda, "Değişecek bir şey yok, bence bu her zaman bir güven, öğrenme, inşa etme, deneyim geliştirme, beceri geliştirme meselesidir" dedi. yarış hızı.

"Ancak sezonun ilk yarısının dengesine tekrar bakarsam, değişmemiz için hiçbir neden yok. Şu ana kadar 12 yarışta olduğumuz gibi [Macaristan]'ı anlamamız ve bunu ele almamız ve rekabetçi olmaya çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bir sonrakinde [rekabetçi] olmamamız için hiçbir neden yok.”

Prix'sinin münferit bir olay olduğunu vurgulamak istedi - bu sezon ilk kez stratejiden kaynaklanan bir sonuçtan ziyade “hıza sahip değildik” daha sonra lider sürücüleri tarafından sorgulanan aramalar .

Ve takıma, en son Fransa'da liderlikten düştüğü sırada Leclerc'in yaptığı birkaç önemli hatanın yardımcı olmadığı söylenmelidir.

Ancak ileriye bakıldığında, takımın takımlar şampiyonasında Red Bull'un 97 puanlık liderliğini bozmaya çalışması için sadece dokuz yarış kaldı, Leclerc ise sürücüler sıralamasında Max Verstappen'in 80 puan gerisinde ve ikinci kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Sergio Perez'e bakın.

Binotto, Leclerc'in bir sonraki yarış bolluğuna yönelik zihniyeti sorulduğunda, “Bence kendisi ve takımı için inşa ediyor ve her yarışı kazanmak için tek bir fırsat olarak görüyor” diye devam etti.

VİZÖR ÜZERİNDEN: Sergio Perez, on yıl sonra Malezya'daki ilk F1 podyumunu hatırlıyor

"Hep birlikte kazanıyoruz ve kaybediyoruz, [Macaristan] harika bir yarış olmadı, son yarış harika değildi, ama bence çok fazla potansiyel var. Bence önce [Macaristan'daki hız eksikliğinin] nedenine odaklanmalı, onu ele almalı ve daha da güçlü bir şekilde geri dönmeliyiz."

Şampiyonluk mücadelesi, Ağustos sonunda Spa-Francorchamps'taki Belçika Grand Prix'sinde devam ediyor.

Etiketler: F1 Ferrari Belçika Grand Prix Spa-Francorchamps

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR