F1 şampiyonu Lewis Hamilton, 2025'te Ferrari'ye katılacak

F1 şampiyonu Lewis Hamilton, 2025'te Ferrari'ye katılacak

spor

3 Şubat 2024

335

talyan yarış takımı Perşembe günü yaptığı açıklamada, yedi kez Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton'ın 2025'te Scuderia Ferrari'ye katılacağını doğruladı. 

X'te "Scuderia Ferrari, Lewis Hamilton'ın 2025'te çok yıllık bir sözleşmeyle takıma katılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor" dedi.

39 yaşındaki Hamilton, 2013 sezonundan bu yana Mercedes-AMG PETRONAS F1 Takımı için yarışıyor ve yedi F1 şampiyonluğunun altısını kazandı.

En son 2020'de F1 dünya şampiyonluğunu kazanmıştı.

"Bu takımda harika bir 11 yıl geçirdim ve birlikte başardıklarımızdan çok gurur duyuyorum. Mercedes 13 yaşımdan beri hayatımın bir parçası. Burası benim büyüdüğüm bir yer, dolayısıyla Ayrılma kararı şimdiye kadar vermek zorunda kaldığım en zor kararlardan biriydi" diyen Hamilton, ayrılmanın "doğru zamanı" olduğunu da sözlerine ekledi.

"Yeni bir mücadeleye girişeceğim için heyecanlıyım" dedi.

Hamilton, Mercedes ailesine "inanılmaz destekleri" için teşekkür ederek, 2 Mart'ta Bahreyn'de başlayacak 2024 sezonunda elinden gelenin en iyisini yapacağına söz verdi.

"Birlikte zirvede bitirmek istiyorum. Bu sezon elimden gelen en iyi performansı göstermeye ve son yılımı Silver Arrows (Mercedes) ile unutulmayacak bir yıl yapmaya %100 kararlıyım" diye ekledi.

Hamilton, 2025'te Ferrari'den Charles Leclerc ile takıma katılacak, çünkü Monaco'lu sürücü yakın zamanda takımla olan sözleşmesini uzatmıştı.

İspanyol yarışçı, Leclerc'in şu anki takım arkadaşı Carlos Sainz'ın 2024 yılı sonunda Ferrari'den ayrılacağını söyledi.

Etiketler: F1 Lewis Hamilton Mercedes Ferrari

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR