Çin, buz hokeyinde Danimarka'yı eledi

Çin, buz hokeyinde Danimarka'yı eledi

spor

5 Şubat 2022

400

Çin'in kadın buz hokeyi takımı Cuma günü Pekin 2022'de Danimarka'yı 3-1 yenerek ilk galibiyetini alırken, Rusya Olimpiyat Komitesi (ROC) A Grubu'nda İsviçre'yi 4-2 yendi.

2021 dünya sıralamasında 11. sırada yer alan Danimarka takımı, 08:06'da Frandsen Malene'nin attığı golle Çin'in önünde lider oldu, ancak ikinci periyodun sonlarına doğru Çinli Lin Qiqi eşitliği sağladı. Çin takımı daha sonra oyuna hakim oldu.

Son düdükten önce, Çin tarafı Lin Ni ve Lin Qiqi'nin son dakikadaki performansı sayesinde pakı arka arkaya iki kez ağlara gönderdi.

Çin baş antrenörü Brian Idalski, 'Son iki maçta beş mola verdik, ancak sıfır puan aldık. Geriden gelmekda ha zor' dedi.

51 yaşındaki American Idalski, ev sahibi takıma koçluk yapmak için büyük bir baskı olduğunu itiraf etti. 'Aynı zamanda büyük bir fırsat ve sorumluluk, bu yüzden heyecan verici. Ve baskı her zaman bir ayrıcalıktır, birinin ne yaptığınızı önemsediği anlamına gelir' dedi.

Diğer maçta, ROC en başından itibaren gücünü gösterdi. Altıncı dakikada Yekaterina Dobrodeyeva'nın golü ROC'yi 1-0 öne geçirdi. İsviçre ilk çeyreğin son dakikalarında bir geri çekti, ancak ROC ikinci golü atarak periyodu 2-1 kapattı. Maç ikinci periyotta daha da sertleşti. 26. dakikada kısa elli İsviçre hızlı hücum şansını tam olarak değerlendirdi ve skoru 2-2'ye getirdi.

İsviçre'nin şansı varmış gibi görünüyordu, ancak ROC daha sonra pakı sürekli ağlara sokarak merhamet göstermedi. Shibanova Anna'nın tek ve Luchnikova Polina'nın iki golü ile ROC, İsviçre'yi 5-2 yendi. ROC'nin ABD'ye karşı oynaması planlanıyor ve Danimarka bu Cumartesi Japonya için hazır.

Etiketler: Olimpiyat Çin Danimarka buz hokeyi Pekin 2022

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR