Çağlar Söyüncü İspanyol Devi Atletico Madrid'e  transfer oldu

Çağlar Söyüncü İspanyol Devi Atletico Madrid'e transfer oldu

spor

7 Temmuz 2023

364

27 yaşındaki oyuncu, son beş yılını Leicester'da geçiren Diego Simeone'nin takımına katıldı. Foxes için 132 maça çıktı, dört gol ve bir asist yaptı.

Geçen sezon King Power Stadyumu'nda gözden düştü ve tüm yarışmalarda sadece dokuz kez forma giyebildi - ancak sakatlık sorunlarından adil bir pay aldı.

Türk defans oyuncusu Leicester ile FA Cup ve Community Shield'i kazandı ve şimdi kariyerinin bir sonraki aşamasına İspanyol başkentinde başlayacak.

Soyuncu, stoper arkadaşı Santiago Mourino ve Celta Vigo sol bek Javi Galan'ın gelişinin ardından Atletico'nun yaz transfer dönemindeki üçüncü transferi oldu.

Galan, sol bek pozisyonu için çok ihtiyaç duyulan bir takviye olarak getirildi ve Renan Lodi'nin Simeone ile arasının ardından bu yaz kulüpten ayrılması bekleniyor.

Lodi geçen sezonu Premier Lig'e yeni gelen Nottingham Forest'ta kiralık olarak geçirdi, ancak Şampiyonlar Ligi futbolu sunabilecek bir kulüp istediği için kalışını kalıcı hale getirmeyi reddetti.

Primeira Liga şampiyonlarından henüz resmi bir teklif gelmemesine rağmen, Benfica'nın Brezilyalı bek için imza yarışına liderlik ettiğine inanılıyor.

Atletico'nun bu yaz daha fazla transfer yapması bekleniyor, çünkü Simeone önümüzdeki sezon şampiyonluk için uygun bir meydan okumaya hazırlanıyor.

Colchoneros , Sporting Gijon orta saha oyuncusu Jonathan Varane'yi  izlerken  Chelsea'nin sağ beki Cesar Azpiicueta'yı ücretsiz transferle imzalamanın eşiğinde  .

Söyüncü, geçen sezon Premier Lig'i alttan üçüncü bitirerek Şampiyonaya düşüşünün ardından Leicester'dan ayrılan birkaç oyuncudan biri.

Etiketler: Çağlar Söyüncü Atletico Madrid Leicester City

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR