Brezilya kulübü Santos, 111 yıllık tarihinde ilk kez küme düştü taraftar çıldırdı

Brezilya kulübü Santos, 111 yıllık tarihinde ilk kez küme düştü taraftar çıldırdı

spor

7 Aralık 2023

244

Pele'nin eski kulübü Santos, Brezilya Serie A'nın son turunda evinde Fortaleza'ya 2-1 mağlup olmasının ardından 111 yıllık tarihinde ilk kez Çarşamba günü küme düştü.

Sahil şehri takımı, Sao Paulo ve Flamengo ile birlikte Brezilya'nın en iyi liginden asla düşmeyen üç kulüpten biriydi, ancak galibiyet alamadıkları beş maçlık üzücü bir seride 43 puanla 17. sıraya gerilediler.

Santos'un Brezilya futbolunun zirvesinden düşmesi Çarşamba günü öfkeyle ve tatsız sahnelerle karşılandı; Güney Amerika devleri 111 yıllık tarihlerinde ilk kez sıralamada düşüş yaşadı. Pele ve Neymar'ın eski kulübü, bu sezon Brezilya Serie A'nın son turunda evinde Fortaleza'ya 2-1 yenilerek ikinci sıraya geriledi.

Santos'un Vila Belmiro'da küme düşmesini öfkeli sahneler karşıladı; sahaya doğru fırlatılan mermiler ve taraftarların çimleri istila etmesi, oyuncuları soyunma odalarına gitmeye zorladı. Polis, öfkeli taraftarları ses bombası ve biber gazı kullanarak kontrol altına almaya çalışırken, sonrasında otobüsler, arabalar ve hatta ambulanslar ateşe verildi . Stadyum çevresinde isyan benzeri görüntüler yaşanırken, pek çok kişi panik içinde stadyumdan ayrılırken helikopterler ve askeri polis müdahale etmek zorunda kaldı .

 

Ancak her iki tarafın da maçlarını kazanması ve Santos'un son dakikada kaybetmesiyle günü korkunç noktalı çizginin altında tamamladılar.

Daha da kötüsü, şehirler arası rakipler Palmeiras aynı gün şampiyonluğu kazandı.

Yenilgileri ve ardından küme düşmeleri, eşit ölçüde umutsuzluk ve inançsızlık sahnelerini ateşledi.

Etiketler: Santos FC Santos Brezilya Série A

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR