Beşiktaş'ın teknik direktörü Fernando Santos oldu

Beşiktaş'ın teknik direktörü Fernando Santos oldu

spor

8 Ocak 2024

250

Portekizli teknik adam, Şenol Güneş, Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay'ın ardından bu sezon Türk kulübünü çalıştıran dördüncü teknik direktör olacak ve bu onun Portekiz veya Yunanistan dışında bir kulübü yönetmedeki ilk deneyimi olacak. ama aynı zamanda Polonya'dan.

Fernando Santos, PAOK'tan ayrıldığı 2010 yılından bu yana kulüp çalıştırmıyor.

Sosyal ağ  X'te yayınlanan bir yayında, antrenörün ve João Carlos Costa, Paulo Mendes, Justino Fernando, Ricardo Santos ve Jorge Rosário'dan oluşan ekibinin gelişini duyurdu.

Eski milli teknik direktör, geçen yıl Eylül ayında Polonya'nın teknik direktörlüğünden ayrıldığından beri kulüpsüzdü.

Portekizli teknik adam, PAOK'ta çalıştığı 2009/2010 sezonundan bu yana ilk kez bir kulübe teknik direktörlük görevine geri dönüyor. Bundan önce Estoril, Estrela da Amadora, FC Porto, AEK, Panathinaikos, Sporting, AEK ve Benfica'da teknik direktörlük yapmıştı.

Fernando Santos, PAOK'taki deneyiminin ardından kendisini milli takım futboluna adadı ve dört yıl boyunca Yunanistan'ın teknik direktörlüğünü yaptı. Dokuz yıl boyunca Portekiz'de görev yaptı ve en önemli özelliği 2016'da Avrupa Şampiyonası'nı kazanmasıydı. 2023'te Polonya milli takımında sadece altı maç örev aldı.

Etiketler: Fernando Santos Beşiktaş

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR