Çin'in Hainan sahil beldesi COVID-19 karantinalarını genişletiyor

Çin'in Hainan sahil beldesi COVID-19 karantinalarını genişletiyor

sağlık

8 Ağustos 2022

644

Çin'in Hainan eyaletinin başkenti, yaz okulu tatillerinde tropik adada bir COVID-19 salgını büyüdüğü için sakinlerini Pazartesi günü 13 saat boyunca kilitledi.

Haikou şehrinin sabah 7'den akşam 8'e kadar geçici olarak kilitlenmesi, tatilcileri bir hafta boyunca otellerine hapseden Sanya sahil beldesinin Cumartesi gününden bu yana devam eden ve süresiz olarak kilitlenmesinin ardından geldi. Hainan'daki diğer dört şehir ve dört ilçe de Pazar ve Pazartesi günleri iki gün veya daha uzun süreli karantinaya başladı.

Eyalette Pazar günü 470'den fazla yeni vaka kaydedildi ve bunların 245'i semptom göstermedi. Ulusal Sağlık Komisyonu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, genel olarak Çin'in günlük 760'tan fazla yeni vaka bildirdiğini söyledi.

Yaklaşık 80.000 turistin Sanya'daki kilitlenme nedeniyle mahsur kaldığı bildiriliyor. Ayrılmak isteyenler yedi gün boyunca beş kez negatif test etmek zorunda.

Çin, ekonomik ve sosyal maliyetlere rağmen kararlı bir şekilde sıfır-COVID politikasına bağlı kaldı . Bu yaklaşımı, yüksek aşılama oranları ve daha etkili tedaviler arasında açılan diğer ülkelere göre hastaneye yatış ve ölüm oranlarını daha düşük tutmakla ilişkilendirdi.

Yarı özerk bir Çin şehri olan Hong Kong Pazartesi günü yaptığı açıklamada, denizaşırı varışlar için zorunlu otel karantinasını mevcut bir haftadan üç güne indireceğini duyurdu. Yeni politika Cuma günü yürürlüğe giriyor.

Etiketler: Çin Hainan COVID-19

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR

images

Göz Yorgunluğundan Nasıl Kurtulursunuz

Bütün gün bilgisayara baksanız bile göz yorgunluğundan kurtulabilirsiniz İşte bu konuda yapmanız gerekenler.

4 Nisan 2023

664