YouTube, reklam engelleyici kullananları yasaklayacak

YouTube, reklam engelleyici kullananları yasaklayacak

haber

3 Temmuz 2023

310

YouTube, kullanıcıların platformu kullanırken reklam engelleyici kullanmasını engellemek için bir deney yapıyor. Hızla 'üç ihtar' uyarısı olarak bilinen uyarıda, izleyiciler sitede bir reklam engelleyici kullanarak gezinirken görünmeye başlayan bir pop-up mesajı bildiriyorlar.

Reddit ve Twitter'da, reklam engelleyici devre dışı bırakılmadığı veya izleyici YouTube Premium'a kaydolmadığı sürece YouTube'un 'video oynatıcı 3 videodan sonra engellenecek' uyarısını gösteren birkaç ekran görüntüsü yayınlandı .

Bildirim şöyle devam ediyor: 'Görünüşe göre bir reklam engelleyici kullanıyor olabilirsiniz. YouTube izin verilenler listesine eklenmedikçe veya reklam engelleyici devre dışı bırakılmadıkça video oynatma engellenir. Reklamlar, YouTube'un dünya çapındaki milyarlarca kullanıcı için ücretsiz kalmasını sağlar. YouTube Premium ile reklamsız gidebilirsiniz ve içerik oluşturucular yine de aboneliğinizden ödeme alabilir."

Google'ın sahibi olduğu işletme, deneyi yürüttüğünü doğruladı ve izleyicilerin 'YouTube'da reklamlara izin vermek için tekrarlanan istekleri görmezden gelmeleri' durumunda kesintiye uğrayacağını vurguladı.

Tom's Guide'a sağlanan bir YouTube bildirisi şu açıklamayı yaptı: 'Reklam engelleyicileri etkinleştirilmiş izleyicileri YouTube'da reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium'u denemeye teşvik eden, dünya çapında küçük bir deney yürütüyoruz. Reklam engelleyici tespiti yeni bir şey değil ve diğer yayıncılar, izleyicilerden düzenli olarak reklam engelleyicileri devre dışı bırakmalarını istiyor."

YouTube, bildirimin kaç kullanıcıya sunulduğunu veya deneme sürümünün hangi ülkelerde yürütüldüğünü açıklamadı. İzleyicilerin izlemesi engellendikten sonra siteye yeniden erişip erişemeyecekleri veya nasıl erişebilecekleri de net değil.

YouTube, anlaşılır bir şekilde reklamlara göz kulak olma konusunda endişeli. Site, gelirinin çoğunu reklamlardan elde ediyor ve son üç çeyrekte sürekli bir düşüş yaşadı. Bu, platformun daha agresif bir duruş sergilemesinin oldukça büyük bir nedeni.

Yaklaşım yeni değil ve kesinlikle YouTube'a özgü değil. Farklı bir gelir modeliyle çalışmasına rağmen, Netflix şu anda aboneliklerini artırmanın bir yolu olarak şifre paylaşımını ortadan kaldırmaya çalışıyor . Bunun da işe yaradığını gösteren bazı kanıtlar var .  

En son rakamlar, reklam içermeyen ve çevrimdışı izlemek için videoları indirmenize izin veren YouTube Premium'un şu anda dünya çapında yaklaşık 80 milyon aboneye sahip olduğunu gösteriyor.

Dolayısıyla, YouTube'un reklam engelleyici testi şu anda sınırlı bir deney olsa da, işe yararsa testin dünya geneline yayılmasına şaşırmayız.

Etiketler: YouTube YouTube reklam engelleyici

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR