Türk 'Royal Match' dünyanın en çok hasılat yapan mobil oyunu oldu

Türk 'Royal Match' dünyanın en çok hasılat yapan mobil oyunu oldu

haber

29 Aralık 2023

259

İstanbul merkezli Dream Games'in bulmaca uygulaması "Royal Match", Microsoft'un sahibi olduğu Candy Crush Saga'yı bile geride bırakarak küresel mobil oyun gelirinde yeni lider olarak ortaya çıktı.

Royal Match, oyun endüstrisi için zorlu bir 12 ayın arka planında geldi ve küçük Türk geliştirme ekibi için dikkate değer bir dönüm noktası oldu.

82,62 milyon dolarlık şaşırtıcı geliriyle "Royal Match", dünyanın en yüksek hasılat yapan mobil oyunu unvanını aldı.

2021 yılında 2,75 milyar dolar değerlemeye sahip unicorn Dream Games, bu yıl gelirini ikiye katlayarak Türkiye'nin önde gelen oyun şirketlerinden biri olma konumunu sağlamlaştırdı.

"Royal Match", son on yılda 76,13 milyon dolarlık gelirle zirvede yer alan son şampiyon Candy Crush Saga'yı tahtından indirmeyi başardı.

Dream Games tarafından geliştirilen bulmaca uygulaması, gelir bazında sektör devini geride bırakmanın yanı sıra, temmuz ayında hem Google Play'de hem de App Store'da dünya çapında en çok indirilen ücretsiz bulmaca oyunu olarak dikkat çekti.

Aynı dönemde "Royal Match", her iki platformda da 16 milyon indirme sayısına ulaşarak lider bulmaca oyunu konumunu güçlendirdi.

Candy Crush Saga ise 13,8 milyon indirmeyle onu takip ederek en çok indirilen bulmaca oyunları listesinde ikinci sıraya yerleşti.

Royal Match, oyuncuları bir ızgarayı temizlemek ve heyecan verici zorlukların kilidini açmak için döşemeleri veya simgeleri stratejik olarak hizalamaya davet eden ilgi çekici bir "üçlü eşleştirme" bulmaca oyunudur.

Oyunun ortalama olarak Candy Crush'un 160 milyon kullanıcısından daha fazla para harcayan yaklaşık 55 milyon aktif kullanıcısı var.

Etiketler: Dream Games Royal Match

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR