Türk Astronot'un tarihi uzay görevi ertelendi, heyecan artıyor

Türk Astronot'un tarihi uzay görevi ertelendi, heyecan artıyor

haber

17 Ocak 2024

250

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, astronot Alper Gezeravci ile görüşerek misyonun önemini ve ülkenin gelecek nesillerine ilham verme potansiyelini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu çarşamba günü çığır açıcı bir yolculuğa çıkacak olan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile yaptığı görüşmede, yaklaşmakta olan uzay misyonunun değerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gezeravci, Salı günü yapılan Kabine toplantısında video konferans düzenlediler; bu toplantıda Türk lider, misyonun hem bilimsel bir çaba hem de çocuklar ve gençler için bir ilham kaynağı olarak önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu misyonun yeni bir başlangıç ​​olmasını" umduklarını belirterek, "Bu misyonu sürdüreceğiz. Her zaman daha yükseği hedefleyeceğiz."

'Büyüyen ve iddialı bir Türkiye'nin yeni simgesi'

Gezeravci, Türkiye'nin Ulusal Uzay Programı'nın ilk ayağı olan "ilk insanlı uzay görevi" kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek.

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu, 18 Ocak'ta yerel saatle 01.11'de (17 Ocak 2211 GMT) ISS'ye doğru yola çıkacaktı ve bir gün ertelenerek 19 Ocak tarihine alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı ve ekibine, "Gelecek nesillere hayallerimizi sınırlayan perdeyi açtığınız için sizlere minnettarız" dedi.

Etiketler: Türkiye astronot uzay görevi Alper Gezeravci

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR