OceanGate Titanik turları için bilet satışına yeniden başladı

OceanGate Titanik turları için bilet satışına yeniden başladı

haber

4 Temmuz 2023

325

OceanGate Expeditions, beş kişinin ölümüyle sonuçlanan Titan turları için Titanic'in Kuzey Atlantik sularında batmasına rağmen denizaltı faciasına bilet satmaya devam ediyor. Şirketin 2024 yılı tur programı resmi internet sitesinde yer alıyor. Seferler “ altında mevcuttur.
Titanik batığına turistik gezilere katılmak isteyenler 12-20 Haziran ve 21-29 Haziran 2024 tarihleri ​​arasında iki sefer arasında seçim yapabilecekler. Bu arada internet sitesinde bilet fiyatı 250.000$ listelenmiş diyelim.
"Titanik'i kendi gözleriyle gören birkaç kişiden biri olun"


OceanGate Expeditions, yaşadığı ağır trajediye rağmen "tarihin derinliklerine ve devasa batığa dalmak için bulunduğu bölgeyi keşfetmek için eşsiz bir fırsat" sunmaya devam ediyor. İnsanları bu geziye çekmek için şirketin web sitesine “Titanik'i kendi gözleriyle gören birkaç kişiden biri olun” gibi ilginç bir pazarlama cümlesine de yer verdi.
Titanik'in enkazına gitmek üzere 18 Haziran'da Atlantik Okyanusu'na batan denizaltı Titan ile iletişim kesildi. Üç gün sonra ABD Sahil Güvenlik görevlileri Titanik'e yaklaştı. enkazın bulunduğunu bildirdi. Ajans kısa bir süre sonra kaybolan banyo küvetinizin parçaları olduğunu doğruladı. Yapılan incelemenin ardından deniz aracındaki tüm yolcuların hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
OceanGate Expeditions'a ait bir denizaltının gemisinde, şirketin başkanı ve kurucusu Stockton Rush Fransız derin deniz kaşifi Paul-Henri Nargeolet Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding Pakistanlı iş adamı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman beş kişi bulunuyordu

Peki Titatik tur biletinin fiyatı nedir?

Denizaltı keşif şirketi, sitesindeki bilgilere göre kişi başı 250.000 $ maliyetle üzere tatinik gezisi düzenliyoe

OceanGate, fiyata bir dalgıç dalışı, özel konaklama, gerekli tüm eğitim, keşif teçhizatı ve gemideki tüm yemekleri dahil ettiğini söylüyor.

Şirket, "Gemideki içerik uzmanı, ister enkazın kendisi, ister okyanusun bu köşesini ev olarak adlandıran yaşam olsun, temel özelliklere işaret edecek" diyor.

"Yüzeye iki saatlik çıkış yapmadan önce enkaz ve enkaz alanını saatlerce keşfetmenin keyfini çıkarın."

Sitede "içerik uzmanları" olarak listelenen ve keşif gezisine katılabilecek kişilerden biri de felakette hayatını kaybeden 77 yaşındaki Fransız Titanik uzmanı Paul-Henri Nargeolet.

"PH Nargeolet, ünlü bir Titanik uzmanıdır, Titanik enkaz alanına altı keşif seferi yönetmiş ve dünya çapında çok sayıda Titanik sergisinde ders vermiştir. OceanGate, "Titanic'in En Büyük Kaşifi" olarak biliniyor" diyor.

18 Haziran'daki patlamada ayrıca OceanGate CEO'su Stockton Rush (61), İngiliz milyarder Hamish Harding (58), önde gelen Pakistanlı iş adamı Shahzada Dawood (48) ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman Dawood da öldü.

Etiketler: OceanGate Titanik turları Titanik tur bileti

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR