Nvidia Arm'ı almaktan vazgeçti

Nvidia Arm'ı almaktan vazgeçti

haber

8 Şubat 2022

450

Haber ilk olarak Financial Times tarafından bildirildi . Nvidia, satın alma işlemini gerçekleştiremediği için SoftBank'a 1,25 milyar dolar ödeyecekken, Arm CEO'su Simon Segars, yıllar önce tesadüfen Nvidia'nın kendi Arm işini yöneten Arm'ın IP başkanı Rene Haas'ın yerini almak üzere istifa ediyor.

TechCrunch'a konuşan Haas, Segars kariyerinin bu aşamasında şirketi ve etrafındaki her şeyi halka duyurmak için gereken zaman ve enerjinin kaydolmak istemediği bir şey olmadığına karar verdi dedi . Yani istifa edecek. Onun yerine ben devralacağım.

Eylül 2020'de duyurulan anlaşma, endüstrinin şimdiye kadarki en büyüklerinden biri olacaktı ve GPU üreticisi Nvidia'ya, mimarisi ve fikri mülkiyeti, şimdiye kadar yapılmış hemen hemen her akıllı telefon ve tablet çipinin yanı sıra giderek artan sayıda şirketin anahtarı olan şirketin kontrolünü verecekti. sunucu çipleri ve Apple'ın etkileyici Arm-powered dizüstü ve masaüstü PC'leri için gelecekteki tüm ürün yol haritası. ( Apple'ın Arm dizüstü bilgisayar çipleri, 2020'nin sonlarında sektörü büyüleyerek diğer üreticilerin dikkatini çekti.)

SoftBank şimdi Arm'ın 1 Nisan'dan başlayarak mali yılda halka arz yapacağını söylüyor. Nvidia, The Verge'e yorum yapmaktan kaçındı , anlaşmanın bozulduğunu doğrulamak veya reddetmek için bile değil. SoftBank ve Arm, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın sık sık kamuoyunda savunmak zorunda kalması ve nihayetinde planlanandan çok daha uzun sürebileceğini kabul etmesiyle, anlaşma duyurulur yayınlanmaz incelemeye alındı . Yaklaşık iki hafta önce Bloomberg , İngiltere , AB ve ABD'li düzenleyicilerin Nvidia'nın Arm'a sahip olması durumunda neler yapabileceği konusunda endişe duymasının ardından anlaşmanın suya düştüğünü bildirdi . FTC ayrıca satın almayı durdurmak için dava açtı .

8 Şubat, 01:30 SoftBank'tan resmi olarak onayladı.

Etiketler: Nvidia Arm SoftBank

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR