Muhammed Ali'nin WBC Kemeri rekor fiyata satıldı.

Muhammed Ali'nin WBC Kemeri rekor fiyata satıldı.

haber

27 Temmuz 2022

558

Muhammed Ali'nin 1974'te 'Rumble in the Jungle' maçında George Foreman'ı yenerek kazandığı altın kemer açık artırmada satıldı.

Dövüş, Ali'nin yedi yıl önce Vietnam'da savaşmak üzere ABD Silahlı Kuvvetleri'ne katılmayı reddettiği için boks lisansı ve Dünya Boks Birliği unvanının elinden alınmasından sonra rekabetçi boksa geri dönüşünü işaret ediyordu.

Kemer ilk kez 1988'de Ali'nin eski boks antrenörü Drew 'Bundini' Brown'ın kilitli dolaplarının içeriği açık artırmada satıldığında kamu malı oldu.

Ali'ye ait olduğu bilinen kavga sonrası iki WBC kuşağından biridir; diğeri özel bir koleksiyonda kalır.

Ve Heritage Auctions'da satılan bir spor koleksiyonunun aldığı en yüksek fiyat.

Muhammed Ali'nin tarihi 'Rumble in the Jungle' WBC kemeri, müzayedede Indianapolis Colts'un sahibi Jim Irsay'e 6.18 milyon dolara satıldı.

Heritage'ın Spor Müzayedeleri Direktörü Chris Ivy bir basın açıklamasında, 'Birkaç saat boyunca iki teklif sahibinin bu kemer üzerinde ileri geri gidişini izledikten sonra, bu Rumble'ın kendisine layık bir savaş olduğunu kanıtladı.' Dedi.

'Boks tarihinin - spor tarihinin, kültürel tarihin - bu olağanüstü parçasının, şimdi dünyanın geri kalanıyla paylaşacak böylesine olağanüstü bir bekçi bulduğu için çok heyecanlandık.'

Irsay, Ali'nin kariyerinden, ilk olarak Muhammed Ali adını taşıyan 1965 grev cübbesi ve 1975'te Joe Frazier'e karşı yapılan 'Thrilla in Manila' savaşındaki ayakkabıları da dahil olmak üzere, halihazırda Ali'nin kariyerinden birçok başka parçaya sahip.

Colts sahibi, spor, müzik, edebiyat ve siyaset dünyasından hatıraları içeren koleksiyonunu bir araya getirmek için milyonlar harcadı.

Yeni ilavesiyle tamamlanan bu koleksiyonu 2 Ağustos'ta Chicago'da ve 9 Eylül'de Indianapolis'te halka sergiliyor.

Etiketler: Muhammed Ali WBC

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR