Mississippi sahilinde bulunan ilk deniz kaplumbağası yuvası

Mississippi sahilinde bulunan ilk deniz kaplumbağası yuvası

haber

8 Ağustos 2022

378

Sahil ekipleri, dört yıl içinde Mississippi anakarasında ilk deniz kaplumbağası yuvasını buldu.

Yetkililer, temizlik yapan bir Harrison County Sand Beach ekibinin Pass Christian Limanı'nın hemen doğusunda kaplumbağa izlerine benzeyen bir şey bulduğunu söyledi.

Bölgeyi korudular ve Gulfport'taki Deniz Memelileri Araştırmaları Enstitüsü'nü aradılar, o da izleri şimdi kazıklar ve bantlarla işaretlenmiş bir yuvalama alanına kadar takip etti.

Deniz çalışmaları grubunun başkanı Moby Solangi, yumurtaların büyük olasılıkla korunan bir deniz kaplumbağası deniz kaplumbağasına veya daha da nadir görülen bir deniz kaplumbağası türü olan en kritik deniz kaplumbağası türü olan Kemp'in ridley deniz kaplumbağasına ait olduğunu söyledi.

Yumurtalar 50 ila 60 gün içinde yumurtadan çıkana kadar kesin kaplumbağa türü bilinmeyecek. 10.000 deniz kaplumbağası yumurtasından sadece 1'i yetişkinliğe ulaşır. Solangi, Biloxi'deki The Sun Herald'a verdiği demeçte, kaplumbağaların bir yuvada 60 ila 100 yumurta bıraktığını ve bir sezon boyunca birden fazla yuvaya sahip olduklarını söyledi .

Yetkililer, bunun 2018'den bu yana Mississippi anakarasındaki ilk deniz kaplumbağası yuvası olduğunu, ancak ıssız bariyer adalarında yuvalara dair resmi olmayan raporlar olduğunu söyledi.

Solangi, Mississippi Sesi ve Meksika Körfezi'nin önemli deniz kaplumbağası habitatları olduğunu, ancak 2010 petrol sızıntısı ve Bonnet Carré Dolu Yolu'nun 2019 açılışının kaplumbağa nüfusuna zarar verdiğini söyledi.

Yaşadığımız tüm çevre felaketlerinden sonra bu iyiye işaret. (Kaplumbağa popülasyonları) düştüğünde, onları destekleyen ekosistemin zorlandığı anlamına gelir. Hayvanlar üremeye başladığında, işlerin düzelmeye başladığı anlamına geliyor dedi Solangi.

Etiketler: Mississippi deniz kaplumbağası

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR