Microsoft kesintisi: CrowdStrike nedir ve kullanıcılar neden Windows mavi ekranları alıyor?

Microsoft kesintisi: CrowdStrike nedir ve kullanıcılar neden Windows mavi ekranları alıyor?

haber

19 Temmuz 2024

162

Dünya çapında Windows bilgisayarlar çöküyor ve bu durum giderek daha da çirkinleşiyor.

Sorun , CrowdStrike'ın Falcon Sensor yazılımındaki bir sorundan kaynaklanıyor ve öngörülemeyen yollarla yayılıyor. Peki CrowdStrike nedir? "Ölümün mavi ekranı" nedir? Ve Windows PC sahipleri ne kadar endişelenmeli? Bilmeniz gerekenler şunlardır.

CrowdStrike nedir ve Falcon Sensor nedir?
CrowdStrike bir siber güvenlik şirketidir ve Falcon Sensor, bilgisayar sistemlerini siber saldırılardan korumak için tasarlanmış bir yazılımdır. Şirket, bu sabahın erken saatlerinde, 19 Temmuz'da, kullanıcılarını Windows sistemlerinin "Falcon Sensor ile ilgili bir hata denetimi/mavi ekran hatası yaşadığı" konusunda uyardı ve mühendislik ekiplerinin "bu sorunu çözmek için aktif olarak çalıştığını" söyledi.

Görünüşe göre soruna Falcon yazılımında yapılan bir güncelleme neden olmuş; şirket güncellemeyi geri almış olsa da çok sayıda makine hâlâ bundan etkileniyor.

Mavi ekran nedir?
Eğer hiç mavi ekran görmediyseniz şanslısınızdır; bu, Windows PC'lerde bilgisayarın yaptığı işi durduran ve mavi ekranda bir hata raporu görüntüleyen bir tür kritik hatadır.

Bu sorun ne kadar yaygın?
CrowdStrike'ın yazılımı popüler ve yaygın olarak kullanılıyor ve bunun sonucunda Amazon Web Services, Microsoft 365, Azure, Instagram, eBay, Visa ve AT&T gibi platformlarda çok sayıda kesinti yaşanıyor.

Sorunlar o kadar yaygın ki, Delta, American, RyanAir ve United Airlines gibi bazı havayollarının, görünüşe göre kesintiyle ilgili olan iletişim sorunları nedeniyle uçuşlarını durdurmasına neden oldu.

Etiketler: Microsoft kesintisi CrowdStrike

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR