Meta, Avrupa’da Facebook ve Instagram'ı kapatabileceğini söyledi

Meta, Avrupa’da Facebook ve Instagram'ı kapatabileceğini söyledi

haber

8 Şubat 2022

443

Sosyal medya devi geçen Perşembe günü yıllık raporunda uyarıyı yayınladı. Avrupa’daki düzenleyiciler şu anda AB vatandaşlarının kullanıcı verilerinin nasıl aktarılacağını belirleyecek yeni yasalar hazırlıyor. Temmuz 2020′de Avrupa Adalet Divanı, AB ile ABD arasındaki veri aktarım standardının Avrupa vatandaşlarının mahremiyetini yeterince korumadığına karar verdi.

Facebook şunları söyledi: Yeni bir transatlantik veri aktarım çerçevesi kabul edilmezse ve SCC’lere (standart sözleşme maddeleri) güvenmeye devam edemezsek veya Avrupa’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne diğer alternatif veri aktarım yöntemlerine güvenemezsek, muhtemelen bunu başaramayacağız. Avrupa’da Facebook ve Instagram dahil olmak üzere en önemli ürün ve hizmetlerimizden bazılarını durduracağız.

Şirket, bunun işimizi, mali durumumuzu ve faaliyet sonuçlarımızı maddi ve olumsuz olarak etkileyeceğini ekledi.

Avrupalı ​​milletvekili Axel Voss, Twitter üzerinden Meta, AB’ye veri koruma standartlarından vazgeçmesi için şantaj yapamaz dedi ve AB’den ayrılmanın onların kaybı olacağını da sözlerine ekledi. Voss daha önce AB’nin veri koruma mevzuatının bir kısmını yazmıştı.

Bir Meta sözcüsü Pazartesi günü CNBC’ye verdiği demeçte, şirketin Avrupa’dan çekilme arzusu ve planı olmadığını ve önceki başvurularda aynı endişeleri dile getirdiğini de sözlerine ekledi.

Ancak basit gerçek şu ki Meta ve diğer birçok işletme, kuruluş ve hizmet, küresel hizmetleri işletmek için AB ile ABD arasındaki veri aktarımlarına güveniyor dedi.

The Wall Street Journal’ın konuyla ilgili kaynaklara atıfta bulunan bir raporuna göre, Ağustos 2020′de İrlanda Koruma Komisyonu Facebook’a AB’den ABD’ye kullanıcı verilerinin transferini durdurması için bir ön emir gönderdi  .

Facebook’un küresel ilişkiler ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg, İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Facebook tarafından kontrol edilen AB-ABD veri aktarımları hakkında bir soruşturma başlattı ve SCC’lerin AB-ABD veri aktarımları için pratikte kullanılamayacağını önerdi dedi. o sırada bir blog yazısında .

Bu yaklaşım daha fazla sürece tabi olsa da, takip edilirse, SCC’lere dayanan işletmeler ve birçok kişi ve işletmenin güvendiği çevrimiçi hizmetler üzerinde geniş kapsamlı bir etkiye sahip olabilir diye ekledi.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu’nun 2022′nin ilk yarısında nihai bir karar vermesi bekleniyor.

SCC’ler veri aktarımı için yasal dayanak olarak kullanılamazsa, Facebook’un Avrupalı ​​kullanıcılar hakkında topladığı verilerin çoğunu silo etmesi gerekecek. DPC, Facebook’a yıllık gelirinin %4′üne kadar veya uymadığı takdirde 2,8 milyar dolara kadar ceza verebilir.

Etiketler: Facebook Instagram kapatabileceğini söyledi

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR