James Webb ile Evrenin gizemlerini ortaya çıkarmaya bir adım daha yaklaştık.

James Webb ile Evrenin gizemlerini ortaya çıkarmaya bir adım daha yaklaştık.

haber

5 Şubat 2022

528

Ajansın ünlü Hubble teleskobunun halefi olan NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu , en eski yıldızları incelemek ve evrenin geçmişini hiç olmadığı kadar geriye götürmek amacıyla 25 Aralık 2021'de fırlatıldı .

Webb şu anda gözlem noktasında, Lagrange noktası 2 (L2), yaklaşık 1 milyon mil (1.6 milyon km). Şimdiye kadar fırlatılan en büyük ve en güçlü uzay teleskopudur.

NASA uçuş kontrolörleri, gözlemevinin 18 parçalı ana aynasını hizalamak için kullanılacak bir hedef yıldızın ilk görüntülerini çekmeye hazırlanırken James Webb Uzay Teleskobu'ndaki dört ana aleti çalıştırdı. 

Cihaz aktivasyonu geçen hafta başladı. İşte kıdemli yazar Tereza Pultarova'nın tam raporu. 

Bu arada, Webb'in devreye alınması devam ederken, bilim adamları şimdi devasa uzay gözlemevi ile şaşırtıcı bir astronomi geleceğine bakıyorlar. Bir bilim adamı, Ph.D. Montreal Üniversitesi'nden aday Louis-Philippe Coulombe, bir makalesinde Webb'in ötegezegenlerin atmosferinin haritasını çıkarmaya nasıl yardımcı olacağını görmek için sabırsızlandığını yazdı; bu gözlemevinin bugüne kadarki herhangi bir uzay teleskopundan daha iyi yapması gereken bir şey.

NASA yetkililerinin bugün (3 Şubat) yaptığı açıklamaya göre, James Webb Uzay Teleskobu görev ekibi, teleskopu hizalamak için üç aylık süreci başlattı. 

NASA yetkilileri bugün bir güncellemede , 'Bu dönüm noktası, ilk başta odaklanmamış görüntüleri yakalamak ve bunları teleskopa yavaş yavaş ince ayar yapmak için kullanmak için birçok adımın ilkini işaret  ediyor . ' 'Bu, sürecin en başlangıcı, ancak şu ana kadar ilk sonuçlar beklentiler ve simülasyonlarla eşleşiyor.'

Haber: Serkan ZARİÇ

Etiketler: James Webb NASA Uzay Teleskobu

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR