Google, Drive'daki 5 Milyon Öğe Sınırını Kaldırdı

Google, Drive'daki 5 Milyon Öğe Sınırını Kaldırdı

haber

4 Nisan 2023

316

Bir Google Workspace sözcüsü Pazartesi akşamı, Google Drive'ın artık 5 milyon öğe sınırı olmadığını söyledi. 

Yaklaşık yüz, insanların Reddit'te ve Google'ın kendi destek sitesinde daha önce bilinmeyen Drive'daki 5 milyon öğe sınırı hakkında şikayet etmeye başlamasından sonra geldi. İnsanlar, Google'ın değişikliği kasıtlı olarak uyguladığını öğrendiğinde, özellikle arama devinin iletişim eksikliğinden rahatsız oldular. Drive hesaplarında çok sayıda dosya bulunanlar birdenbire yeni öğeler yükleyemez veya ek klasörler oluşturamaz hale geldi. Bu durum, bazılarını milyonlarca öğeyi silmeyi veya birleştirmeyi düşünmeye zorladı.

Google Drive ekibi, değişikliğin yalnızca az sayıda kullanıcıyı etkilemesine rağmen, ekibin bunun yerine optimizasyon için alternatif yöntemler aradığını söyleyerek o zamandan beri Twitter aracılığıyla insanları durumla ilgili bilgilendirdi.

Google, Şubat ayında bir Drive sınırı uygulamaya başladığında, endüstri normlarına aykırıydı. Microsoft'un OneDrive, Dropbox, Amazon Fotoğrafları ve Kutusunda öğe sınırı yoktur. Sınır ayrıca, bir kişinin 2 TB veya 30 TB depolama için ödeme yapmasına bakılmaksızın, yeterince küçük dosyalar verildiğinde, depolama sınırına ulaşmadan çok önce öğe sınırına ulaşacağı anlamına geliyordu.

Markets and Markets'e göre, rekabetçi  bulut depolama pazarı 2022'de 78,6 milyar dolar değerindeydi .

Etiketler: google Google Drive Workspace Reddit

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR