Elektrikli ve hibrit araçların emisyonları rekor seviyede düştü

Elektrikli ve hibrit araçların emisyonları rekor seviyede düştü

haber

8 Şubat 2022

637

İngiltere yeni arabaların emisyonlarını 2021'de rekor seviyede indirdi. Ancak İngiltere'nin 2035 yılına kadar emisyonları yüzde 78 oranında azaltma hedefine ulaşması için şarj istasyonlarına ve toplu taşımaya daha fazla yatırım yapılması gerekiyor.
Birleşik Krallık Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği'ne (SMMT) göre, yeni otomobillerin ortalama emisyonları geçen yıl yüzde 11'den fazla düşüşle kilometre başına yaklaşık 120 gram karbondioksite düştü. Bu, EV'lere yönelen sürücülerin İngiltere'nin en büyük kirlilik kaynağından kaynaklanan emisyonları azaltmaya yardımcı olduğu anlamına geliyor . Ulaşım - çoğunlukla yollarda - İngiltere'nin yıllık sera gazı emisyonlarının dörtte birinden fazlasını pompalıyor.


Bununla birlikte, özel araç satışları, Ocak 2021'e kıyasla bu Ocak ayında yüzde 64 arttı. Satışlar, pandemi nedeniyle işe gidiş gelişlerin durdurulmasından önceki seviyelerine henüz geri dönmemiş olsa da, araçların çoğu trafikte olduğundan, yoldaki daha fazla araba hala daha fazla kirlilik anlamına geliyor. hala gaza geliyor. Ocak 2022'de akülü elektrikli araç satışlarının sayısı yıldan yıla iki katından fazla artmasına rağmen, o ay Birleşik Krallık'ta kayıtlı yeni otomobillerin yalnızca yüzde 12,5'ini oluşturuyorlardı.


Plug-in hibrit elektrikli araçlarla birlikte, Ocak ayındaki yeni otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 20'si, İngiltere'nin karbondan arındırmak için çalıştığı şebekeye bağlanabilir. Ticaret grubu, SMMT'nin yeni EV ve hibrit satışlarının bu yıl hızla artmaya devam etmesini beklerken, tüketicilerin mevcut şarj istasyonlarıyla ilgili endişelerinin hala EV'nin benimsenmesini yavaşlatan bir barikat olduğunu söylüyor. İngiltere , 2030'dan itibaren içten yanmalı araçların ve 2035'ten itibaren hibrit araçların satışını yasaklamayı planlıyor .


Uzmanlar, ulaşımın iklim krizine katkısını ele almamızın tek yolunun yola daha fazla elektrikli araç koymaması gerektiğini söylüyor. Ayrıca daha yürünebilir şehirler tasarlayarak ve toplu taşımayı daha sağlam hale getirerek yollardaki araç sayısını azaltmamız gerekiyor . Ne yazık ki, Birleşik Krallık yolları 1990 ve 2019 yılları arasında motorlu araç trafiğiyle önemli ölçüde daha fazla tıkandı - yakıt verimliliğindeki kazanımlara ve elektrikli araçların artan popülaritesine rağmen ulaşımdan kaynaklanan emisyonların genel olarak çok fazla değişmemesinin bir nedeni.


Birleşik Krallık'ın arabalardan kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltmak için hala tırmanması gereken bir dağ var. Düşünce kuruluşu New AutoMotive'in politika ve araştırma başkanı Ben Nelmes The Guardian'a verdiği demeçte, bu ay ön avlulardan çıkan 90.000 içten yanmalı motor, ortalama 14 yıl daha çevreyi kirletmeye ve sürücülerin ceplerini yakmaya devam edecek .


 

Etiketler: emisyon İngiltere

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR