Çin, şarj etmeden 50 yıl dayanabilen atom enerjili pil geliştirdi

Çin, şarj etmeden 50 yıl dayanabilen atom enerjili pil geliştirdi

haber

31 Ocak 2024

280

Daha önce Pekin Betavolt dünyanın ilk mikro atom enerjisi pilinin başarılı bir şekilde geliştirildiğini duyurmuştu. Şirket, üretim maliyetlerini düşük tutarken önemli ölçüde minyatürleştirilebilen pilleri entegre eden yenilikçi yeni bir güç kaynağı yarattıklarını açıkladı.

Yalnızca 15x15x5 mm ölçülerindeki BB100 pil, madeni paradan daha küçüktür ve güvenli ve istikrarlı bir şekilde 100 mikrowatt enerji üretebilir ve yeniden şarj edilmeden 50 yıl dayanabilir. Nükleer piller her saniye ve her dakika elektrik üreterek günde 8,64 joule, yılda ise 3.153 joule enerji üretiyor. Modüler tasarım, daha yüksek çıkış sağlamak için birden fazla pilin bağlanmasına olanak tanır.

İstikrarlı ve sıfır emisyonlu enerji, yapay zekanın ve otonom teknolojilerin desteklenmesine yardımcı olabilir. Plan şu anda pilot üretim aşamasına girdi ve yakında seri üretilip piyasaya sürülecek. Pil, havacılık, yapay zeka ekipmanı, tıbbi ekipman, MEMS sistemleri, gelişmiş sensörler, küçük dronlar ve mikro robotlar gibi uzun ömürlü çok senaryolu uygulamaların güç kaynağı ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Ayrıca atom enerjisi pilleri, zorlu ortamlardan ve değişen yüklerden etkilenmeyen, stabil güç üretimi sağlayabilmektedir. Pil, -60 ile 120 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda performansında herhangi bir değişiklik olmadan çalışabiliyor ve kendi kendine deşarj olmuyor. Betavolt, atom hücrelerinin tamamen güvenli olduğunu ve dışarıdan radyasyon yaymadığını iddia ediyor. Bu da onları kalp pilleri, yapay kalpler ve koklear implantlar gibi insan vücuduna yerleştirilen tıbbi cihazlar için uygun hale getiriyor.

Etiketler: atom enerjili pil Betavolt BB100

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR