Bu dört metrelik köpekbalığını ne ısırdı?

Bu dört metrelik köpekbalığını ne ısırdı?

haber

3 Şubat 2022

542

Fotoğrafçı Jalil Najafov, büyük beyaz köpekbalığının nadir fotoğraflarını çekmeyi başardı. Boyu dört metreden uzun olan hayvanı, Ağustos 2019'da Meksika sahilinde sırtında büyük bir yara iziyle keşfetti.

Köpekbalığı meraklısı Najafov CNN'de: 'Gerçekten şaşırdım çünkü hiç böyle bir şey görmedim. Büyük bir köpekbalığının üzerindeki ısırık izi çok büyüktü.'

Su geçirmez bir kamerayla derinliklere daldı ve muhteşem fotoğraflar çekti. Aralık 2021'in sonunda fotoğrafların bulunduğu hafıza kartını buldu.

Najafov: 'Nadir bir şey gördüğümde kesinlikle biliyorum, hiç bu kadar büyük bir köpekbalığı izi görmemiştim. İyileşmeden önce fotoğrafını çekebildiğim için çok şanslıydım.'

Celil Necefov, Azerbaycan hükümeti için çalışıyordu. Şimdi bir fotoğrafçı ve film yapımcısı olarak köpekbalıklarının dünyasına odaklanıyor.

Fotoğraflar Instagram kullanıcılarını büyüledi ve hayvana ne olduğunu merak etmeye başladılar.

︎Bir teori: Köpekbalığı, çiftleşirken ısırılmış olabilir.

Deniz koruma örgütü Saving the Blue'dan araştırmacı Tristan Guttridge aynı fikirde değildi: 'Muhtemelen pozisyona göre çiftleşmeyi reddederim çünkü yara zaten iyileşmiş gibi görünüyor ve çiftleşme izleri çirkin olabilir, ancak oldukça yüzeysel.'

Vardığı sonuç: Hayvan büyük olasılıkla başka bir köpekbalığı tarafından saldırıya uğradı. Guttridge, arkadaşı olan araştırmacı Michael Domeier'in de 'bunun rekabetçi bir savaş olduğundan emin' olduğunu söyledi.

Fotoğrafçı Najafov, bu yıl yine bir köpekbalığı keşif turuna çıkmak istiyor. Diğer şeylerin yanı sıra, bir başka Meksika gezisi ve Maldivler'e bir gezi planlanıyor. Najafov, 'Sualtına çıkıp deneyimlerimi paylaşmak için sabırsızlanıyorum' dedi.

Etiketler: Jalil Najafov Büyük Beyaz Köpekbalığı

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR