Almanya'daki bir ortaçağ mezarlığında keşfedildi

Almanya'daki bir ortaçağ mezarlığında keşfedildi

haber

3 Şubat 2022

503

almanya'nın güneyindeki Knittlingen kasabasındaki bir ortaçağ mezarlığında , binicisinin yanında gömülü halde bulunan başsız bir atın gizemli iskeleti .

Stuttgart Bölge Konseyi'nin Anıtları Koruma ve ArchaeoBW Devlet Ofisi'nden arkeologlara göre, kalıntılar yaklaşık 1400 yıl öncesine ait. 

Şu anda bölge, MS 450–751 yılları arasında hüküm süren ve şimdiki Fransa ve Orta Avrupa'nın çoğunu birleştiren bir Frank ailesi olan Merovenj hanedanı tarafından yönetiliyordu.

Uzmanlar atın neden başının kesildiğinden emin değiller, ancak bu tedavinin muhtemelen atın cesediyle birlikte adamın cenaze töreninin bir parçası olduğunu düşünüyorlar  .

Diğer eşyaları arasında 'spatha' olarak bilinen düz ve iki ucu keskin bir kılıç ve bir mızrak vardı. Bu arada atın kafasının yeri bilinmiyor.

Alandaki kazılar, Stuttgart Bölge Konseyi Devlet Anıtları Koruma Dairesi'nden arkeolog Folke Damminger tarafından yürütüldü.

Knittlingen merkezinin biraz batısındaki ortaçağ mezarlığı, ilk olarak 1920'de, sonuçta iptal edilen dar hatlı bir demiryolu hattının inşaat çalışmaları sırasında ortaya çıkarıldı. 

Uzmanın açıkladığı gibi, atının yanında gömülü bulunan adam muhtemelen Merovenj hanedanının hizmetindeydi.

Etiketler: Ortaçağ Mezarlığı Başsız At Almanya spatha

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR