30 dolarlık Albrecht Dürer Tablosu

30 dolarlık Albrecht Dürer Tablosu

haber

4 Şubat 2022

405

Albrecht Dürer'in daha önce yayınlanmamış çizimi, Londra bayisi Agnews tarafından satışa sunuldu. Dürer'in mirası, 1528'deki ölümünden bu yana korunmuş ve incelenmiştir, bu nedenle bilinmeyen eserler son derece nadirdir. Çizim, muhtemelen sekiz yıl önce ölen Concord'dan (Massachusetts) mimar Jean-Paul Carlyan'ın soyundan gelen isimsiz Amerikalı koleksiyoncular tarafından satılıyor.

“Madonna ve Çocuk” 1503 civarına tarihleniyor. Agnews, bunun Dürer'in en iyi suluboyalarından biri olan ve şu anda Viyana'daki Albertina Galerisi'nde saklanan “Hayvanlar arasında İsa ile Bakire” (1506) için dikkatle incelenmiş bir çalışma olduğunu savunuyor. Özellikle her iki eserde perdelik benzerlikler bulunmaktadır. Albertina'daki son Dürer sergisinin küratörlüğünü yapan Christoph Metzger, Londra'daki bir bayi tarafından sunulan çizime atıfta bulunduğunu doğruladı. Görüntüye sanatçının orijinal monogramı “AD” eşlik ediyor.

İnce İtalyan kağıdına mürekkep çizimi, Bakire'yi bitkisel bir bankta oturan ve izleyiciye gülümseyerek tasvir ediyor. Bebek İsa'nın pozu olağandışıdır: annesinin kucağında durur ve bir çiçek tutar. Bebeğin sırtı bize dönük ve kalçaları çıplak görünüyor.

Mary çok sayıda hayvan arasında c. 1503, ana hatlarının Agnews tarafından satışa sunulan çalışma olduğuna inanılıyor


Agnews, 7 Mart Cumartesi günü Maastricht'te açılan TEFAF'ta çekilişi sergilemedi. Bunun fiyatı da açıklanmadı. Dürer'in çizimlerinin çok azı özel koleksiyonlarda kalmıştır.

2016 yılında Sotheby's 1 ile 1,5 milyon dolar arasında bir ön tahminle bir tane teklif etti, ancak satılamadı. Ancak, daha az çekici bir çalışmanın bedeliydi, ancak Agnews'ten gelen kopyanın kalitesi ve durumu müzeye layıktı.

Bu arada Vincent van Gogh'un 1885 yılında yaptığı “Çiftlik Evinin Önündeki Köylü” tablosu Hollanda fuarında satılan en pahalı eserdi. Londra'daki Dickinson Gallery'den özel bir koleksiyoncu tarafından yaklaşık 12-15 milyon avroya satın alındı.

Peyzajın şu anki fahiş fiyatı, ilk kez ödenenden çok uzak. 1929'dan beri, resim İngiltere'de Stafford yakınlarındaki Billington Farm malikanesinde asılıydı. Daha sonra çiftçi John Hill, mahsulün ödemesinin bir parçası olarak bunu kabul etmeyi kabul etti. Oğlu Charles, 1967'de babası emekli olduktan sonra tabloyu 4 sterline sattı. Ertesi yıl, BBC'nin İtalyan çalışanı Luigi Grosso tarafından Londra'daki bir antika dükkanında keşfedildi. Eserin orijinal olabileceğinden şüphelenerek 45 sterline satın aldı.

Etiketler: Albrecht Dürer Tablosu Agnews

advertisement banner

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR